Τυρί μακράς ωρίμανσης από μερικώς επεξεργασμένο τυρόπηγμα που λαμβάνεται από πρόβειο και κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα με την προσθήκη τρούφας, γαλακτικών καλλιεργειών και ζωικής πυτιάς.
Το AURICCHIO Pecorino Moliterno al Tartufo, παράγεται στο νησί της Σαρδηνίας, από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα με έγχυση κομματιών Ιταλικής τρούφας, που εγχέεται στην πάστα του ημιπαλαιωμένου τυριού πριν ωριμάσει πλήρως, όταν ήδη έχει διαμορφώσει τον δικό του χαρακτήρα, αλλά προτού γίνει πολύ σκληρό για να επιτρέψει την έγχυση της τρούφας.
Μόλις εγχυθούν στο τυρί, οι τρούφες είναι ορατές μόνο σε «φλέβες», αλλά η βαθιά γεύση τους διαπερνά αυτό το επιτραπέζιο τυρί, με αποτέλεσμα μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.
Κατά τη διαδικασία παλαίωσης του τυριού, το εξωτερικό κεφάλι τρίβεται με λάδι και ξύδι. Νόστιμο και αισθητικά συναρπαστικό, το AURICCHIO Pecorino Moliterno al Tartufo είναι ένα πραγματικό αριστούργημα στον κόσμο των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Προφίλ γεύσης:
Το παραδοσιακό Πεκορίνο ζωντανεύει με την ένεση μαύρης τρούφας που δίνει σε αυτό το τυρί μια ενδιαφέρουσα γήινη υφή, τολμηρή πλούσια γεύση και έναν ξηρό τόνο.
Παλαιώνεται αρμονικά για 6 μήνες σε κελάρι, ενώ κατά την εξάμηνη περίοδο ωρίμανσης, τα κεφάλια γυρίζονται πολλές φορές, ώστε το τυρί να πάρει τα συστατικά ξύδι και λάδι, αλλά και να αναπνέει από όλο το σώμα του. Οι γεύσεις, σε συνδυασμό με την τρούφα, απλώνονται σε όλο το τυρί, εξισορροπώντας τις πλούσιες γήινες νότες του πρόβειου και του κατσικίσιου γάλακτος.
Προτάσεις χρήσης:
Το AURICCHIO Pecorino Moliterno al Tartufo είναι ένα πεντανόστιμο στοιχείο για το πλατώ τυριών σας και συνδυάζεται με μέλι ή μαρμελάδα (chutneys) δημιουργώντας έναν αρμονικό συνδυασμό σκέτο ή πάνω σε κράκερ.
Χρησιμοποιήστε το σε ριζότο για να προσθέσετε υπέροχο συνδυασμό πιπεριού, βουτύρου, τυριού και τρούφας, αλλά και σε spaghetti .
Συνδυασμός με το κατάλληλο κρασί:
Το Moliterno al Tartufo μπορεί εύκολα να κυριαρχήσει στο τραπέζι, επομένως ένα κρασί πρέπει να σηκωθεί αλλά όχι να υπερισχύει, συνδυάζεται τέλεια με Pinot Noir κρασιά.
Συνδυάζεται τέλεια και με τα Ελληνικά κρασιά μας 2 ΕΛΙΕΣ (Κυρ Γιάννη), ΚΑΤΩΓΙ ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ, ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Λιπαρά επί Ξηρού 36% |
Συστατικά: Παστεριωμένο πρόβειο ΓΑΛΑ 87,98%, Παστεριωμένο κατσικίσιο Γάλα 10%, Αλάτι 2%, Τρούφα (Τuber Aestivum Vitt.) 0,2%, Πυτιά 0,02%. |
Συντηρητικά: E325 (στην περίβλημα ). Το περίβλημα δεν είναι φαγώσιμο. |
Αλλεργιογόνα: Γάλα και τα παράγωγά του συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης |
Διατηρείται εντός ψυγείου (+2°/8°C) |
Διατροφική Δήλωση | Ανά 100g |
Ενέργεια | 1649Kj / 398Kcal |
Λιπαρά | 33g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 22g |
Υδατάνθρακες | 0g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 0g |
Εδώδιμες ίνες | 0g |
Πρωτεΐνες | 25g |
Αλάτι | 1,6g |