Τυρί μακράς ωρίμανσης γνωστό από την αρχαιότητα με το όνομα Σικελικός Τυρός, που παράγεται από φρέσκο πρόβειο γάλα με φυσικές γαλακτικές καλλιέργειες και πυτιά.
Προϊόν αρχαίας τυροκομίας που παράγεται σύμφωνα με την κατατεθειμένη παραδοσιακή συνταγή και ωριμάζει αρμονικά σε κελάρια για 6 μήνες, γεγονός που ενισχύει την γεύση του και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Το τυρί που βρήκαν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοι του στην σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου. Ομήρου Οδύσσεια, Ραψωδία Ι, στίχος 225
“Τότε οι σύντροφοι μ΄ όρμιζαν με πειστικά τα λόγια, λίγο τυρί να πάρουμε και να τραβούμε πίσω, κι απ΄ το μαντρί ξεκόβοντας μανάρια και κατσίκια, γρήγορα στο γοργόδρομο καράβι να τα πάμε, κι ευτής να κάνουμε πανιά και στ ΄ ανοικτά να βγούμε ”
Το τυρί που κατανάλωναν οι Ρωμαίοι Λεγεωνάριοι κατά τις εκστρατείες τους, καθώς δίνει μεγάλη ενέργεια και δύναμη στην μάχη.
Τριμμένο ταιριάζει υπέροχα με όλες τις μακαρονάδες, δίνει υπέροχη γεύση στο παστίτσιο και συνίσταται σαν πρόσθετο σε πλήθος συνταγών που θέλουμε μεστή και πικάντικη γεύση. Μπορείτε να το απολαύσετε και σαν αλμυρό επιτραπέζιο.
Λιπαρά επί ξηρού 36% |
Συστατικά: Πρόβειο ΓΑΛΑ 94,98%, Αλάτι 5%, Πυτιά 0,02% |
Χρωστική: E172 (στην περίβλημα). Το περίβλημα δεν είναι φαγώσιμο. |
Αλλεργιογόνα: Γάλα και τα παράγωγά του συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης |
Διατηρείται εντός ψυγείου (+2°/8°C) |
Διατροφική Δήλωση | Ανά 100g | |
Ενέργεια | 1592Kj / 384Kcal | |
Λιπαρά | 32g | |
εκ των οποίων κορεσμένα | 18g | |
Υδατάνθρακες | <0,5g | |
εκ των οποίων σάκχαρα | <0,5g | |
Εδώδιμες ίνες | 0g | |
Πρωτεΐνες | 24g | |
Αλάτι | 5g | |
Ασβέστιο | 950mg | 110% ΔΤΑ |
Φώσφορος | 613mg | 72% ΔΤΑ |